Best before 8. mars 2025
Havrefiber er glutenfritt og helt uten karbohydrater. Med sin nøytrale smak og fine konsistens egner det seg svært godt i baking og matlaging for å øke fiberinnholdet.
Erstatt 10 % av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber er mye mer voluminøst enn annet mel. Om du har en oppskrift der melmengden er oppgitt i gram, og du f.eks. skal erstatte 40 g mel, bør du bare bruke 20 g Havrefiber. Dersom oppskriften oppgir mengden mel i dl kan du bytte likt; 1 dl mel mot 1 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.
Du kan også tilsette 1/2 – 1 ts Havrefiber i yoghurt, smoothies o.l.
Ingredienser:
Havrefiber (glutenfri)
Næringsinnhold per 100 g:
Energi 200 kcal
Fett 0,3 g
-hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrater 0 g
-hvorav sukkerarter 0 g
-hvorav polyoler 0 g
Kostfiber 98 g
Protein 0,2 g
Salt 0 g
Best before juli 2024
Produktinformasjon
Spiser du lite karbohydrater, har glutenintoleranse eller bare er generelt opptatt av et sunt kosthold? Da har vi utviklet det perfekte brødet for deg. Med Sukrin Fiberbrød kan du bake ditt eget lavkarbo fiberbrød, helt uten gluten, melk og gjær.
Kun 1 g karbohydrat per skive!
8,5 g kostfiber per skive – 3 x så mye som i vanlig grovbrød.
Uten gluten, melk og gjær.
Enkelt å lage, ingen elting, ingen heving.
Metter lenge
36% mindre kalorier og 94% færre karbohydrater enn i vanlig grovbrød.
Enkel tilberedning – ingen elting eller heving.
Brødmiksen skal kun blandes med vann, svelle i noen minutter, formes ut og stekes på en bakepapirkledd stekeplate. Brødet er saftig og godt, smuler ikke og holder seg ferskt i flere dager. Det egner seg også svært godt til frysing. Tips: Skjær brødet i skiver før du fryser det, så kan du enkelt tine skivene i en brødrister rett før du skal spise.
Per 100 g ferdig brød
Sukrin Fiberbrød
Vanlig grovbrød
Energi (kcal)
163
262
Fett
8.4
3.9
Karbohydrater
2.5
40
Kostfiber
21
6.4
Protein
8.7
10
Tilberedning
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland posens innhold med 3 dl vann.
Rør godt, la svelle i noen få minutter, og form ut på en bakepapirkledd stekeplate. Om du ønsker kan du strø litt solsikkefrø over før du steker.