Best before 8. mars 2025

Havrefiber er glutenfritt og helt uten karbohydrater. Med sin nøytrale smak og fine konsistens egner det seg svært godt i baking og matlaging for å øke fiberinnholdet.

Erstatt 10 % av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber er mye mer voluminøst enn annet mel.  Om du har en oppskrift der melmengden er oppgitt i gram, og du f.eks. skal erstatte 40 g mel, bør du bare bruke 20 g Havrefiber. Dersom oppskriften oppgir mengden mel i dl kan du bytte likt; 1 dl mel mot 1 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.

Du kan også tilsette 1/2 – 1 ts Havrefiber i yoghurt, smoothies o.l.

Ingredienser:
Havrefiber (glutenfri)

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 200 kcal
Fett 0,3 g
-hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrater 0 g
-hvorav sukkerarter 0 g
-hvorav polyoler 0 g
Kostfiber 98 g
Protein 0,2 g
Salt 0 g