Best before september 2025

Produktinformasjon

Sunnere Proteinbrød er det perfekte brødet for deg som ønsker et saftig glutenfritt brød med mye protein og fiber. Brødet inneholder verken hvete, gjær eller soya, og er i tillegg uten hele frø og kjerner. Vi har brukt mel av havre og sesamfrø, noe som gjør brødet ekstra rikt på proteiner og mineraler

  • Proteinrikt (15 %).
  • Uten hvete, soya og gjær.
  • Kun 2 g karbohydrat per skive!
  • Enkelt å lage, ingen elting eller heving.
  • Enkel tilberedning

Brødmiksen skal kun blandes med vann, ingen elting eller heving er nødvendig. Brødet holder seg ferskt og saftig i flere dager, og egner seg godt til frysing. Tips: skjær brødet i skiver før du fryser det, så kan du enkelt tine skivene i en brødrister rett før du skal spise.

Per 100 g ferdig brød Sukrin Proteinbrød Ordinært grovbrød
Energi (kcal) 154 262
Fett 5.7 3.9
Karbohydrater 6.1 40
Kostfiber 10 6.4
Protein 15 10


Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Bland posens innhold med 3,5 dl vann. (Du kan med fordel bytte ut alt eller deler av vannet med melk, yoghurt, creme fraiche eller annet melkeprodukt.)
  3. La deigen hvile i ca. 5 min, og form deretter til brød eller rundstykker med fuktige hender, og legg på en bakeplate med bakepapir.
  4. Stek i ca 60 min. midt i ovnen. (For rundstykker: 20-25 min.)

Oppbevares helst i kjøleskap. Egner seg også godt for frysing.
Nettovekt: 224 g. Gir et ferdig brød på ca 475 g.

Næringsinnhold pr 100 g ferdig brød:
Kalorier: 154 | Protein: 15 g | Karbohydrat: 6,1 g | Kostfiber: 10 g | Fett: 5,7 g | Salt: 1,7 g*

* herav tilsatt salt: 0,5 g

Næringsinnhold pr 100 g tørrvare:
Kalorier: 344 | Protein: 33,3 g | Karbohydrat: 13,6 g | Kostfiber: 23,2 g | Fett: 12,7 g